Teun Klumpers

Teun Klumpers werd op 20 januari 1952 in Monnickendam geboren en tot aan de middelbare school getogen. Na de HBS in Amsterdam-Noord, studeerde hij biologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens een vierweekse cursus op Schiermonnikoog ontmoette hij Mary, partner voor het leven. Twee jaar later reisden zij samen naar een ander eiland: Bonaire. Dat eiland zou, samen met zijn geboortestad, een belangrijke inspiratiebron voor de latere schrijver/dichter/schilder worden. Voor meer info zie: 'Monnickendam, geboortestad' & 'Bonaire, tweede thuis'. Maar eerst vond zijn scheppingsdrang een weg naar buiten via poppentheater en cabaret, dat wil zeggen: voor zover de marges van het ‘gewone’ werk dat toelieten.

Na een korte periode in het onderwijs werkte hij 15 jaar bij de Gemeente Den Haag, vervolgens 10 jaar als secretaris/directeur voor diverse Rijksadviescolleges en tenslotte 10 jaar voor de ministeries van LNV en EZ. In die laatste periode begon hij met het schrijven van gedichten. In 2011 nam hij als directeur Bedrijfsvoering afscheid van het ambtenarenbestaan, om zich geheel te kunnen wijden aan het andere, meer creatieve deel van zijn ambities.

De eerste twee gedichtenbundels (Het vijfde seizoen, Verdwijnpunt) verschenen al tijdens de laatste jaren van zijn werkende bestaan. Daarna verschenen op Bonaire een verhalenbundel (Schatgraven op Bonaire) en een gedichtenbundel met kleurige illustraties (12 Graden Noorderbreedte). Voor meer info zie: PUBLICATIES.

Ook begon hij serieus te schilderen: eerst op Bonaire en daarna ook in Nederland. Veel van deze schilderijen zijn te zien in de GALERIJ van deze site.

In 2014 verscheen Koning Vladimir en de Droomprinses, het sprookjesboek dat hij met Hans Ulrich schreef en waarvoor hij ook de illustraties verzorgde. Voor meer info zie: PUBLICATIES.
In 2015 verscheen Een kwestie van familie, een roman met een sterk autobiografisch accent. Zie ook onder PUBLICATIES.
In 2022 verscheen Wegens omstandigheden een roman die zich deels op Bonaire afspeelt.

Lees verder:

Home button