Publicaties

Van Teun Klumpers verschenen tot nu toe de volgende publicaties:

Het vijfde seizoen
Het vijfde seizoen (2007) is Teun Klumpers' eerste poëziebundel. In de 38 gedichten die de bundel bevat staat de cirkelgang van de seizoenen centraal, waarin wij op raadselachtige wijze en buiten onze wil zijn opgenomen. Dwars door onze schijnbaar beheerste wereld loopt een werkelijkheid die onbeïnvloedbaar haar eigen gang gaat: de seizoenen, het vanzelfsprekende doorgaan op eigen kracht en ritme, de vertrouwde verschijning en terugkeer van alles wat eerder verdween en opnieuw verdwijnen zal. Dat fascineert en biedt een merkwaardig soort van houvast. Tegelijkertijd is er dat onvervulbare verlangen om uit die cirkelgang te breken, naar het vijfde seizoen

46 pagina’s, gebonden met stofomslag, € 12,50, ISBN: 9789080602045, Uitgeverij Robert Weijdert

 

Verdwijnpunt
Verdwijnpunt (2008) is Teun Klumpers’ tweede gedichtenbundel en vormt de weerslag van een woelige periode waarin alles lijkt samen te vloeien naar één onvermijdelijk punt. Overal tekent zich het grote voorbijgaan af. Na een entree – alles heeft een begin – volgen vier hoofdstukken met hun eigen vormen van veroudering en voorbijgaan: 'het bejaarde land', waarin oude, vermoeide landschappen langstrekken, 'vroeger is vlakbij' dat langs zijn jeugd, overleden vader en springlevende angst scheert, 'wat voorbijgaat' met daarin de vergankelijke mens en in het bijzonder zijn moeder en 'het uitzicht' waarin berusting en hoop hun plek opeisen. Alles wordt in korte regels en weinig woorden gevangen, een stijl die de eerste bundel al kenmerkte.

48 pagina’s, gebonden met stofomslag, € 12,50, ISBN 978-90-73253-12-4, IFZ Bedrijfsuitgeverij

 

Schatgraven op Bonaire
Met Schatgraven op Bonaire (2009) begeeft Teun Klumpers zich – na twee dichtbundels – op het pad van de geschreven portretten en korte verhalen. Bij de kennismaking met het eiland in zijn studententijd, maakte het direct een diepe indruk en hij keerde er aanvankelijk regelmatig terug. Maar gezins- en werkomstandigheden veroorzaakten een Bonaire-loos tijdperk van bijna 25 jaar. Toen hij in 2006 voor het eerst na lange tijd op het eiland kwam en al het nieuwe en vooral vertrouwde in zich opzoog, ontstand het idee voor dit boekje vooreen ieder die wil kennismaken met het eiland achter de toeristenfolders.

88 pagina’s, gelijmd, € 10,-, ISBN 978-90-81355612, Flamingo Communications NV

 

12 Graden Noorderbreedte, gedichten over Bonaire
Na twee dichtbundels en een verhalenbundel over Bonaire, kwam het in 2011 tot een samengaan van gedichten en Bonaire: de bundel 12 Graden Noorderbreedte bevat gedichten over Bonaire. En tekeningen. Niet met het oogmerk om de precieze, tastbare werkelijkheid weer te geven, maar indrukken. Dat wil zeggen: die op de auteur. Desalniettemin hoopt hij op herkenning. En op nieuwsgierigheid bij de lezers die Bonaire niet kennen. Doordat de gedichten ook raken aan meer universele thema's als bestemming, tijd, verlangen, liefde, verleden en afscheid, zijn zij voor een breed publiek toegankelijk.

32 pagina's, gebonden met stofomslag, € 12,50  ISBN/EAN 978-90-813556-0-5, Flamingo Communications NV

 

Koning Vladimir en de Droomprinses

In 2014 resulteerde een samenwerkingsexperiment met jeugdboekenschrijver Hans Ulrich in een rijk geïllustreerd sprookjesboek: 'Koning Vladimir en de Droomprinses', een spannend voorleesboek voor kinderen van 5 tot 8. Oudere kinderen lezen het zelf en sommige volwassenen stiekem ook.

88 pagina's met kleurenillustraties, gebonden, € 16,95  ISBN/EAN 978-90-821031-1-3, Amsterdam Publishers

 

 

Een kwestie van familie
In 2016 verscheen - eindelijk - de roman 'Een kwestie van familie', gebaseerd op een autobiografisch gegeven. De flaptekst luidt: Het nieuwe jaar 2007 is nog maar drie dagen oud als Thomas Visser jr. door een onverwacht telefoontje uit zijn zorgvuldig dichtgetimmerde leventje wordt gerukt. Het jaar van de waarheid is aangebroken en noodgedwongen begeeft hij zich op onbekend terrein: het verontrustende heden waarin zijn moeder vecht voor haar bestaan en het verontrustende verleden waarin hij zijn mysterieuze vader ontmoet, eindelijk. Alles speelt zich af in de stad die hij lang geleden ontvluchtte.

212 pagina's, pocketuitvoering, € 16,95   ISBN/EAN 978-90-821031-8-2, Amsterdam Publishers

 

Wegens Omstandigheden
In 2022 verscheen - voorshands als onofficiële uitgave - een tweede roman. Fictie ditmaal. De flaptekst luidt: Verschillen te over, maar één ding hebben Gwen Hernandez en Johan de Jongh gemeen: het verlangen naar rust en afzondering dat hen naar Bonaire bracht. Waar ze bij toeval buren werden. En gaande weg ook geliefden, al weten ze dat ongelukkigerwijs niet van elkaar. Want ze houden afstand en teren op hun dagelijkse ontmoeting bij het hek. Tot Gwen op een dag spoorloos verdwijnt.

228 pagina's, pocketuitvoering, € 15,-

Home button